Pan-European Seal Fikri Mülkiyet Staj Programı

Dünyanın en büyük iki fikri mülkiyet ofisi olan Avrupa Birliği Marka Ofisi (“OHIM” – Office for Harmonisation in the Internal Market) ve Avrupa Patent Ofisi’nin (EPO- European Patent Office), stratejik partneri olan üniversitelerle iş birliği içinde yürüttüğü, fikri mülkiyet (marka, patent, tasarım, vb.) konularında ücretli bir staj programı olan “Pan-European Seal” (Pan-Avrupa Mührü) programında Fikri Mülkiyet Stajı yapmak ister misiniz?

Pan-European Seal Fikri Mülkiyet Staj Programının Amacı Nedir?

Anılan kurumların sosyal sorumluluk projesi olarak görülen program, her yıl anılan iki Ofis tarafından 100 ücretli staj imkanı sunmak yoluyla, fikri mülkiyet hukukunda uzman yetiştirerek, Avrupa’daki genç işsizlik sorunu ile mücadeleyi de amaçlamaktadır.

Program Hangi Tarihleri Kapsıyor?

Bir yıl süreli olan staj, her yıl Eylül ayında başlayacak ve OHIM (İspanya, Alicante) veya EPO (Almanya, Münih) bünyesinde gerçekleşecektir. Stajyerlere aylık 1.000 Euro tutarında ödeme ile birlikte bazı yan imkanlar da sağlanacaktır. Adaylar staj esnasında OHIM ve EPO çalışanlarının yönlendirmesinden ve online eğitimlerden de yararlanacaklardır. Her staj dönemi, katılımcılara birer katılım belgesinin verileceği ve en iyi on stajyere takdir belgelerinin takdim edileceği bir törenle sona erecektir.

“Pan European Seal” Programı’nın bir diğer katkısı, online eğitimdir. Gerek OHIM gerek EPO’nun Akademileri, online eğitim portallarından, fikri mülkiyet ve fikri mülkiyet koruması hakkında e-öğretim materyali sunmaktadır. Bu materyal, programa katılan partner üniversitelere ücretsiz olarak sunulacaktır. OHIM Akademi’nin online eğitim portalı olan OALP’de ise dersler farklı seviye ve yoğunlukta fikri mülkiyet bilgisine göre yapılandırılmıştır. Yeni başlayanlar da, fikri mülkiyet konusunda iyi bir temele sahip olanlar da bu derslerden yararlanabilirler.

Ayrıca OHIM ve EPO, fikri mülkiyet konferansı, fikri mülkiyet günü gibi etkinliklere de destek verebilecektir. Programa katılan stajyerler için çeşitli aktivite ve eğitimler de düzenlenecektir. Verilecek olan eğitimler, OHIM ve EPO çalışanlarının yanı sıra, program üyelerinden davet edilen akademisyenler tarafından yürütülecektir. Ayrıca her bir Ofis’in ilgi alanları dahilinde, gerek yüksek lisans gerek doktora araştırmaları ve tezlerin ve diğer materyallerin yayınlanması teşvik edilecektir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLFİM) kanalıyla, Pan European Seal Network’e üye olarak davet ve kabul edilmiştir.

Pan European Seal Staj Programı, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin tüm bölümlerinden lisans, yüksek lisans ve doktora programı mezunlarına açıktır.

Programa Kimler Başvurabilir?

– OHIM ve/veya EPO üyesi ülkelerin vatandaşlarından olmak. (Türkiye 2000 yılından beri EPO üyesidir ve Türk vatandaşları programa başvurabilir).
– Üniversite lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olmak. (EPO’nun araştırma inceleme servisindeki stajlara dördüncü sınıf öğrencileri de başvurabilir). Bölüm sınırlaması yoktur, tüm bölümlerden adaylar başvurabilir.
– OHIM veya EPO’nun online eğitim platformlarında yer alan online derslerden en az birini tamamlayıp sertifika almış olmak.
– OHIM veya EPO’nun çalışma dillerinden birinde (İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca) en az B1 seviyesinde sertifikaya sahip olmak.
– Erasmus programı gibi uluslararası programlara katılmış olmak olumlu şekilde değerlendirilir.
– Kişisel özellik ve beceriler olarak; tüketiciye hizmet becerisi, organizasyon becerisi, öncelik sıralaması yapabilme, iletişim becerileri, problem analiz edebilme ve uygun çözümleri bulabilme kapasitesi, gerek bağımsız gerek takım üyesi olarak çalışabilme yeteneği, sorumluluk sahibi olma, profesyonellik, esneklik ve inisiyatif sahibi olma özellikleri aranmaktadır.

Pan European Seal Staj Programı’na Nasıl Başvurulacak?

Pan European Seal Staj Programı’na başvurmak isteyen adayların, en geç 10 Haziran 2015 tarihine kadar, aşağıdaki belgeleri gul.okutan@bilgi.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.
– Özgeçmiş (Lütfen fotoğrafınızı ve cep telefon numaranızı ekleyiniz.)
– Programa neden başvurmak istediğinizi ve hangi kurumda staj yapmak istediğinizi açıklayan bir yazı
– Lisans ve varsa yüksek lisans veya doktora diploması (en az bir tanesi İstanbul Bilgi Üniversitesi diploması olmalıdır)
– OHIM veya EPO online eğitim portallarında yer alan online derslerden en az birini bitirdiğinize dair sertifika
– Yabancı dil seviyenize ilişkin bilgi ve varsa sertifikanız

Programla ilgili daha detaylı bilgi ilgili bağlantıdan alınabilir.

Bu etkinlikle ilgili eksik veya yanlış bilgi olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.