Yalova Üniversitesi Hukuk Topluluğu’nun (YHTU) daveti üzerine Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeydik. Topluluğun düzenlediği etkinliklerin duyuru yöntemleri ile etkinlik sonrası çıktılar ele alındı; etkili etkinlik gerçekleştirme ve düzenenlenen etkinliklerden fayda yaratan içeriklerin nasıl oluşturulabileceği konuşuldu.
Türkiye Hukuk Yayın Yönetmeni Evren Soyuçok, Yalova Üniversitesi Hukuk Topluluğu’nun üyeleriyle yaptığı görüşmede etkinlik düzenlemenin değil etkinlik düzenlendikten sonra yapılanların önemli olduğunu vurguladı ve YHTU’nun blog başta olmak üzere Twitter, Instagram ve YouTube hesaplarını kullanma şekilleniri değerlendirip hangi sosyal ağı nasıl kullanmaları gerektiği yönünde önerilerde bulundu.
Hukuk öğrencilerinin kurduğu kulüp ya da toplulukların niçin sadece hukuk merkezli etkinlik düzenledikleri sorusu sorgulanırken toplumun ihtiyaçlarına yönelik sosyal sorumluluk projeleri ile tespit edilen eksikliklere cevap veren eğitimler gerçekleştirmeye öncelik verilmesi gerektiğinin altı çizildi.
Öğrenci kulüplerinin dijitalleşme anlamında eksiklikleri olduğunu, blog gerçeğini göz ardı ederek dijital arşivlerini sonraki yeni üyelere miras bırakma konusunda sıkıntı yaşadıklarına değinilen toplantıda ana mecranın topluluğa ait blog olduğunun ve öncelikli olarak bu bloğun güncel tutulmak koşuluyla diğer sosyal ağ hesaplarının beslenmesinin önemine dikkat çekti. dijital mirasın doğru inşa edilmesinin önemine dikkat çekildi.
Yalova Üniversitesi Hukuk Topluluğuna, düzenleyecekleri yeni etkinliklerin içeriği, düzenlenme şekli ve etkinlik sonrası bunların hangi yöntemlerle yayımlanabileceği konularında önerilerini dile getiren Evren Soyuçok’un söz konusu ziyaretten ayrıntılı olarak paylaştığı notlarını kişisel bloğu evrengunlugu.net‘ten okuyabilirsiniz.