Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Ticaretiyle Mücadele

Disiplinler Arası ve Ceza Hukuku Boyutlarıyla Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Ticaretiyle Mücadele kitabı 7 Nisan 2015 tarihinde Kemerburgaz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Ticaretiyle Mücadele Sempozyumu’nda Disiplinler Arası ve Ceza Hukuku Boyutlarıyla sunulan tebliğlerden oluşmaktadır.

Editörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Hasan Sınar’ın üstlendiği kitap Lale Yayıncılık etiketiyle Aralık 2015’te yayımlandı. Kitabı aşağıdan okuyabilirsiniz. PDF dokümanın yüklenmesi için lütfen bekleyiniz.

[pdf-embedder url=”http://www.turkiyehukuk.org/wp-content/uploads/2016/02/Uyuşturucu-Madde-Bağımlılığı.pdf” title=”Uyuşturucu Madde Bağımlılığı”]

Sunuş yazısından:

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Şıpka imzasını taşıyan Sunuş yazısından bir kısım şu şekilde:

Uyuşturucu sorunu toplumları ve özellikle de çocuklarımızı, gençlerimizi derinden etkileyen bir olgu. İşin ilginç yanı, toplumları herhangi bir şekilde sınıflandıramıyoruz uyuşturucu konusunda. Gelişmiş, zengin ülkelerde de, çok az gelişmiş, kalkınma yolundaki ülkelerde de çok ciddi bir sorun bu.

Uyuşturucu madde imâli, ticareti, kullanılmak için satın alınması, hukuki boyutu ile Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak düzenlenmiştir. Ancak bu konunun hukuki boyutu dışında ekonomik, kimyasal, tıbbi, sosyolojik, psikolojik boyutları ve hatta güvenlik boyutları da vardır. Özellikle ekonomik boyutunun büyüklüğü ve bu nedenle uyuşturucu ticaretinin yapılması, üretilmesi, yaygınlaştırılması ve dağıtımı, daha kolay üretilen, ucuz olan sentetik kimyasal uyuşturucular ve bonzai gibi bildiğimiz ve bunların türevlerinin üretimi, yaygınlaştırılması, tabi bunlara bağımlı olan kişilerin bu bağımlılıktan nasıl kurtulacağı, rehabilitasyonları ve uyuşturucu ticaretinin nasıl önleneceği konuları da disiplinler arası bir alandır.

Bu nedenle ilgili Sempozyumda konu disiplinler arası olarak ele alınmış ve etkinlikte konuşmacı olarak Üniversitemizin mensubu olan değerli bilim insanları ile, uyuşturucu sorunu ile sahada mücadele eden çok değerli katılımcılar bilgi ve tecrübelerini, mücadele yöntemlerini tartışmışlardır.

Kitap İçeriği:

UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLILIĞIYLA DİSİPLİNLERARASI KURUMSAL MÜCADELE

  • İLAÇ, UYUŞTURUCU MADDE VE ZEHİR İLİŞKİSİ – Prof. Dr. Mehmet Tanol
  • MADDE BAĞIMLILIĞI İLE BAŞA ÇIKMADA PSİKOSOSYAL YÖNTEMLER – Doç. Dr. Aylin İlden Koçkar
  • BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE TEMEL SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ – Yavuz Tufan Koçak
  • ESKİ BAĞIMLILARDAN KENDİ BAĞIMLILIK VE KURTULMA ÖYKÜLERİ
  • SORU CEVAP

UYUŞTURUCU MADDE TİCARETİYLE CEZA HUKUKU ARAÇLARI YOLUYLA MÜCADELE

  • BİR ULUSLARARASI GÜVENLİK SORUNU OLARAK UYUŞTURUCU TİCARETİ – Yrd. Doç. Dr. Tolga Demiryol
  • TÜRK CEZA KANUNUNDA UYUŞTURUCU VE UYARICI MADDE TİCARETİ SUÇLARI – Yrd. Doç. Dr. Hasan Sınar
  • YARGITAY İÇTİHATLARI IŞIĞINDA UYUŞTURUCU MADDE TİCARETİYLE MÜCADELE – Ar. Gör. Yeşim Yılmaz
  • KRİMİNOLOJİK AÇIDAN UYUŞTURUCU MADDE TİCARETİYLE MÜCADELEDE YAŞANAN ZORLUKLAR – Emrah Günaydın
uyusturucu_madde_bagimliligi_ve_ticaretiyle_mucadele