Adalet Bakanlığı birim amirleriyle Dikmen Hakimevi’nde gerçekleştirdiği toplantıda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, var olan ancak az uygulanan Hukuki Himaye Sigortasının kapsamının genişletileceğini açıkladı.

Bilim Komisyonunun üniversitelerin çok saygın akademisyenlerinden, Yargıtay üyelerinden, Hazine ve Maliye Bakanlığından, sigorta şirketlerinin temsilcilerinden, Türkiye Barolar Birliği ve baroların temsilcilerinden, Adalet Bakanlığı uzmanlarından ve ilgili diğer temsilcilerden oluşturulduğunun altını çizen Bakan Bozdağ, Komisyon üyelerine güvendiğini; 95’ten beri uygulanan hukuki himaye sigortasının yeniden ihya edilmesiyle Türkiye’nin dünyaya örnek bir sigorta sisteminin hayata geçirileceğini ifade etti.

Bozdağ, Hukuki Himaye Sigortasıyla ilgili yapılacak düzenlemeleri de şu sözlerle ifade etti:

“Türkiye’de esasında 1995 yılından beri var olan Hukuki Koruma Sigortası dediğimiz sigorta çok dar bir alanda uygulanmakta. Ama bu uygulanan alanı neredeyse kimse bilmemekte dersek işi abartmış olmayız. Adeta var olan ama ölü olan bir alanı konuşuyoruz. Önümüzdeki dönemde var olan ama uygulaması az olan bu alanı uygulamaya taşımak ve kapsamı genişletmek yeni bir hukuk sigortası düzenini ülkemize kazandırmak istiyoruz. Bugün dünyanın pek çok ülkesinde hukuk sigortası dediğimiz hukuki himaye sigortası uygulamaları bulunmaktadır. Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de, Hollanda’da ve değişik ülkelerde bunun başarılı bir şekilde uygulandığını görüyoruz. Esasında gelişmiş ve demokratik standartları yüksek ülkelerin hemen hemen hepsinde bu sigorta sisteminin uygulandığını görüyoruz.”

Bilim Komisyonu

Bilim Komisyonuna hem hükûmetin hem Adalet Bakanlığının her türlü desteği sunacağını vurgulayan Bozdağ, vatandaşlara da Komisyonun çalışmalarına katkı verebileceğini söyledi:

“Bilim Komisyonumuzun bu çalışmalarına katkı vermek isteyen önerisi, görüşü olan her bir vatandaşımızı Bilim Komisyonumuzun oluşturacağı siteye iletmelerini istirham ediyorum. Çünkü bu konuda vatandaşlarımızın da görüşleri son derece önem arz ediyor. Fikri olan, çalışması olan, önerisi olan herkes Komisyona görüşlerini iletebilirler. Adalet Bakanlığı bu haberleşme adresini önümüzdeki günlerde yayımlayacak. Bu adresten bütün vatandaşlarımız görüşlerini buraya iletebilirler. Bu görüşleri de ayrıca değerlendirilecektir.”

Kaynak